210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Ο ΟΒΙ συμμετέχει στο Athens Science Festival 2019, Σάββατο 06.04.2019 Αεροφυλάκιο 2, INNOVATHENS

Περιβάλλον και η Βιώσιμη Ανάπτυξη στην πρώτη γραμμή του Athens ReScience Festival

Στο Φεστιβάλ Καινοτομίας, που φέτος μετονομάζεται σε Athens Re-Science Festival, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ),  μόνος αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την προστασία των Ευρεσιτεχνιών και των Βιομηχανικών Σχεδίων (designs), θα συμμετέχει με ομιλίες εξειδικευμένων στελεχών του, το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, από τις 18:00 έως τις 19:00.
Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις  πτυχές των στρατηγικών προστασίας της βιομηχανικής ιδιοκτησίας στο ελληνικό και διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.
Στην ενότητα «Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα», στις 18:00-19:00, η κα Παναγιώτα-Γιούλη Παπαποστόλου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Εκπαίδευσης, Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., M.Sc. LSE,   θα απευθύνει ομιλία με τίτλο “Η συμβολή της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην ενίσχυση της Καινοτομίας και την Οικονομική Ανάπτυξη”. Στη συνέχεια, θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στην προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως οικονομικό κεφάλαιο καθώς και τη σπουδαιότητα της Τεχνολογικής Πληροφόρησης από τη Δρ. Παρασκευή Γκαγκανάτσου, Προϊσταμένη Τμήματος Τεχνολογικής Πληροφόρησης, Χημικός.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συζητήσουν με τα στελέχη του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας τυχόν απορίες τους για τη διαδικασία κατάθεσης αίτησης, τα τέλη, τη δυνατότητα Έρευνας μέσα από Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας και Βιομηχανικά Σχέδια και γενικότερα θέματα που αφορούν  στην προστασία της βιομηχανικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχει ο ΟΒΙ στο κοινό του.
Η γενική είσοδος στο Φεστιβάλ είναι 3 ευρώ.
Για την παρακολούθηση των ομιλιών του ΟΒΙ δεν υπάρχει επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.
Website: http://www.athens-science-festival.gr/