210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

26 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας: Reach for Gold: IP and Sports

Στις 26 Απριλίου κάθε χρόνο μας δίνεται η ευκαιρία να συζητήσουμε το ρόλο της διανοητικής ιδιοκτησίας στην ενθάρρυνση της καινοτομίας, της δημιουργικότητας, καθώς και να αναγνωρίσουμε τη συμβολή τους στην παγκόσμια οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη.  Η εκστρατεία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Διανοητικής Ιδιοκτησίας, με τίτλο Reach for Gold: IP and Sports, ρίχνει μια πιο προσεκτική ματιά στον κόσμο του αθλητισμού. Διερευνά πώς η καινοτομία, η δημιουργικότητα και τα δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας που ενθαρρύνουν και προστατεύουν τους αθλητές, στηρίζουν την ανάπτυξης του αθλητισμού και την απόλαυσή του από όλο τον κόσμο.
Ο κλάδος του αθλητισμού αποτελεί μια παγκόσμια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αρχικά δημιουργεί επενδύσεις σε εγκαταστάσεις, όπως είναι τα αθλητικά στάδια ή τα δίκτυα μετάδοσης, απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ διασκεδάζει και ενημερώνει πολλούς περισσότερους.
Επιχειρηματικές σχέσεις που στηρίζονται σε δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας βοηθούν, επίσης, στην εξασφάλιση της οικονομικής αξίας των σπορ. Αυτό, με τη σειρά του, διεγείρει την ανάπτυξη της βιομηχανίας, ενεργοποιώντας τις αθλητικές οργανώσεις να χρηματοδοτούν τα αθλητικά γεγονότα που προτιμούμε περισσότερο, παρέχοντας τα μέσα για να προωθηθούν οι αθλητικές δραστηριότητες εξαρχής.
Τη φετινή χρονιά εξετάζεται πώς οι αθλητικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και σχεδιάζουν την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών στον αθλητισμό, τα υλικά, την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό, ώστε να βοηθήσουν στη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης και οι φίλαθλοι σε όλο τον κόσμο να μπορέσουν να απολαύουν τις επιδόσεις αγαπημένων τους αθλητών.
Η χώρα μας δε θα μπορούσε να λείπει από το προσκήνιο του Αθλητισμού, όπου Έλληνες εφευρέτες και σχεδιαστές επιδεικνύουν ευφάνταστες καινοτόμες ιδέες που αφορούν στο χώρο της άθλησης και των sports, χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που ακολουθούν: εφευρέσεις με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καθώς και αντίστοιχα βιομηχανικά σχέδια, προστατευμένα από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) στην Ελλάδα: