210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

EUIPO-OBI Regional Seminar on Registered Community Designs”, 10 – 11 Ιουνίου 2019

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας σε συνεργασία με το European Union Intellectual Property Office (EUIPO) διοργανώνουν σεμινάριο υψηλού επιπέδου με θέμα EUIPO-OBI Regional Seminar on Registered Community Designs”, στις 10 και 11 Ιουνίου 2019, στο κτίριο του ΟΒΙ (Γ. Σταυρουλάκη 5, Παράδεισος Αμαρουσίου), αίθουσα «Γ. Κουμάντος».
Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να προσφέρει μια ευκαιρία διαλόγου μεταξύ των δημιουργών και των φορέων τους, καθώς και των επαγγελματιών του χώρου αλλά και το προσωπικό των Εθνικών Γραφείων της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Κύπρου, της Ρουμανίας, καθώς και των υποψήφιων και δυνητικά υποψήφιων άλλων χωρών.
Με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με την προστασία του Συστήματος Καταχωρημένου Κοινοτικού Σχεδίου (ΚΣΥ) και του Ελληνικού Εθνικού Συστήματος για τα Βιομηχανικά Σχέδια, μέσω της γνώσης και της ανταλλαγής εμπειριών, στο Σεμινάριο θα παρουσιαστούν  τα οφέλη των διαδικτυακών εργαλείων αναζήτησης πληροφοριών «DesignView» και του «DesignClass», εργαλεία που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του δικτύου Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΙ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPN).
Στο σεμινάριο θα δοθούν πληροφορίες σχετικά με τις κοινές πρακτικές σε σχέδια και υποδείγματα προς όφελος των χρηστών, καθώς και τον τρόπο ερμηνείας της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Νομολογίας και τις συγκρούσεις που προκύπτουν μεταξύ Σημάτων (Trademarks) και Κοινοτικών Βιομηχανικών Σχεδίων (RCDs).
Επιπλέον, η εκδήλωση θα διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις τελευταίες τάσεις, όπως είναι η εκτύπωση 3D (3D printing), ενώ μέσω παρουσιάσεων και συζήτησης, οι εξειδικευμένοι ομιλητές του πάνελ θα ενημερώσουν σχετικά με την αναθεώρηση της προστασίας των Βιομηχανικών Σχεδίων στην Ευρώπη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η παρακολούθηση του Σεμιναρίου δεν έχει οικονομική επιβάρυνση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του EUIPO μέχρι τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Επικοινωνίας του ΟΒΙ (κα Ρ. Ζαχαροπούλου, Τ: 210 6183541).