210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

European Inventor Award 2020

Το 2019 οι εορτασμοί για το βραβείο-θεσμό European Inventor Award, πρόβαλαν σε μία συγκινητική τελετή την κύρια αποστολή του: την ενθάρρυνση και την επιβράβευση της καινοτομίας.
Οι 15 φιναλίστ είναι εξαιρετικοί πρεσβευτές όχι μόνο για την καινοτομία αλλά και για το σύστημα Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας στο σύνολό του. Σε κάθε ένα από τα βίντεό τους  εξηγούν τις εφευρέσεις τους, καθώς και τα οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία, αναφέροντας συχνά τον ρόλο που διαδραματίζουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στα επιχειρηματικά τους μοντέλα. Το βραβείο όχι μόνο προωθεί τα οφέλη της καινοτομίας και του Συστήματος Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, αλλά αντικατοπτρίζει θετικά και όλους όσοι εργάζονται με εφευρέτες για να τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν αξία από τις εφευρέσεις και τα προστατευμένα διπλώματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Akira Yoshino, νικητής των ευρωπαϊκών βραβειων του 2019, ο οποίος είχε την τιμή να του απονεμηθεί πρόσφατα το Νόμπελ Χημείς για την πολύτιμη προσφορά του στον τομέα της Χημείας και των κατακτήσεών της!
Τα κριτήρια του ΕΓΔΕ είναι υψηλά: αναζητούν εφευρέσεις μεγάλου κοινωνικού και/ή οικονομικού οφέλους, και στις οποίες έχουν χορηγηθεί Ευρωπαϊκά Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (τουλάχιστον ένα ακόμα σε ισχύ).
Δείτε εδώ:
Films: https://www.youtube.com/playlist?list=PLgDlswd0__eKFfvAyB1zmjFBV9YZges7o
https://www.youtube.com/playlist?list=PLgDlswd0__eKFfvAyB1zmjFBV9YZges7o