210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

WIPO PROOF: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) εγκαινιάζει μία νέα υπηρεσία

Το WIPO PROOF είναι μια εύχρηστη ηλεκτρονική υπηρεσία που μπορεί να βοηθήσει να προστατεύσουμε τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μας, δημιουργώντας γρήγορα αποδεικτικά στοιχεία που καταδεικνύουν ότι αυτά δεν παραποιήθηκαν και ότι υπήρχε ένα ψηφιακό αρχείο σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, χωρίς να έχει τροποποιηθεί από τότε!
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε σημερινό του μήνυμα ο Γενικός Διευθυντής του WIPO Francis Gurry, παρουσιάζοντας αυτό το νέο εργαλείο για τη στρατηγική διαχείριση όλων των αρχείων, των δεδομένων, αλλά και άλλων πνευματικών περιουσιακών στοιχείων, τόνισε πως «είτε είστε καλλιτέχνης, συνθέτης, σχεδιαστής, επιστήμονας ή στέλεχος επιχειρήσεων, το έργο σας παράγει εκατοντάδες σημαντικά αρχεία και δεδομένα που περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες απαραίτητες για τη μελλοντική επιτυχία σας. Τα αρχεία σας ενδέχεται να περιέχουν δημιουργικά έργα, ερευνητικά αποτελέσματα, σύνολα δεδομένων για την εκπαίδευση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) ή ακόμα και επαγγελματικά αρχεία. Όλα αυτά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πνευματικά περιουσιακά στοιχεία και να προστατεύονται από κατάχρηση ή κλοπή».

 Το WIPO PROOF δίνει τη δυνατότητα να προστατεύσουμε ψηφιακά αρχεία οποιουδήποτε μεγέθους, σε οποιαδήποτε μορφή, είτε αυτά είναι αριθμητικά, εικόνα, κείμενο ή οπτικοακουστικό αρχείο. Η προστασία των αρχείων σε κάθε στάδιο ανάπτυξης από την έννοια στην εμπορευματοποίηση, θα προσδώσει πλέον ηρεμία στους δημιουργούς ότι οι ίδιοι έχουν τεκμηριώσει με ασφάλεια την εργασία τους, έως ότου αποφασιστεί τελικά να αποτελέσει ένα επίσημο δικαίωμα Διανοητικής Ιδιοκτησίας ή όχι.
Έως τις 12 Ιουνίου 2020, ξεκινώντας από σήμερα, δίνονται δώρα στους ενδιαφερόμενους δημιουργούς, αξίας 60 CHF (3 tokens). Δείτε όλες τις λεπτομέρειες και το ενημερωτικό βίντεο για το πώς λειτουργεί αυτή η νέα υπηρεσία εδώ: https://wipoproof.wipo.int/wdts/