210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

FAQs για τα Πνευματικά Δικαιώματα στην Εκπαίδευση Μαθητών – Ψηφιακή Πύλη από EUIPO

Σημαντικές οι ευκαιρίες που προσφέρει η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων στους δυνητικούς δημιουργούς έργων στο πλαίσιο της εκπαίδευσης!
Σε ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων που σχετίζονται με τα πνευματικά δικαιώματα μεταξύ των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών σε ολόκληρη την Ευρώπη προχώρησε το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) στο πλαίσιο του IP in Education Network!
Με επιδιωκόμενο στόχο την παροχή στην ευρωπαϊκή εκπαιδευτική κοινότητα σαφών εννοιολογικά πληροφοριών σχετικά με τις χρήσεις του προστατευόμενου περιεχομένου (protected content) που επιτρέπεται στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, ιδίως στο διαδίκτυο (online), ο EUIPO προετοίμασε μία πύλη με ερωτήσεις/απαντήσεις που συναντώνται περισσότερο συχνά κατά τη διάρκεια δημιουργικής απασχόλησης .
Από τώρα και στο εξής, οι Εκπαιδευτικοί όπου και αν βρίσκονται στην Ευρώπη, θα έχουν πρόσβαση σε αυτή τη μοναδική πύλη με απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις τους σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα. Οι απαντήσεις μπορούν να επιλεγούν μέσω διαδραστικού χάρτη της ΕΕ και είναι διαθέσιμες τόσο στην αγγλική όσο και σε τουλάχιστον μία τοπική γλώσσα.
Σας ενημερώνουμε ότι οι Συχνές Ερωτήσεις (FAQs) μόλις δημοσιεύθηκαν και είναι διαθέσιμες εδώ: FAQs on copyright for teachers (europa.eu)
Ενημερωτικό video εδώ: FAQs on Copyright for Teachers – EUIPO: Answers to teachers and students common copyright questions. – YouTube