210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σεμινάριο με τίτλο «Προστασία των Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό Επίπεδο», Αλεξανδρούπολη 13/03/2023

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (OBI), σε συνεργασία με το European Patent Office και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 διοργάνωσαν Σεμινάριο με τίτλο «Προστασία των Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό Επίπεδο» στην Αλεξανδρούπολη.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, και συγκεκριμένα στη Σχολή Επιστημών Υγείας – Αίθουσα Σταθόπουλος, ενώ απευθυνόταν σε φοιτητές επιστημών Υγείας. Εναρκτήριοι θερμοί χαιρετισμοί πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Γιώργο Μπρούφα, Αντιπρύτανη, καθώς και την κυρία Μαρία Μιχαλοπούλου, Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης.

Στη συνέχεια, για την προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Ελλάδα με Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας & Παραδείγματα, μίλησε η Δρ. Γιάννα Πένταρη, Προϊσταμένη Τμήματος Χημικών & Βιοτεχνολογικών Εφευρέσεων στον ΟΒΙ, ενώ για το ενωσιακό ΔΕ, πραγματοποίησε παρουσίαση με τίτλο «Unitary Patent and the European Patent», ο κ. Michael Fröhlich, Director for International and European Legal Affairs στο EPO. Στο κλείσιμο του Σεμιναρίου, για την Τεχνολογική Πληροφόρηση από Tίτλους Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και την Αξιοποίηση των Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας μίλησε ο Δρ. Γιώργος Ασημόπουλος, Χημικός, Υπεύθυνος του Περιφερειακού Γραφείου ΟΒΙ στη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους παριστάμενους φοιτητές και καθηγητές.

Παρουσιάσεις:

Michael_FRÖHLICH_Why patents matter – The European patent system

Γ.Πένταρη_Προστασία των ΔΕ

Ασημόπουλος Τεχνολογική Πληροφόρηση

Ασημοπουλος Commersialization