210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σεμινάριο με τίτλο «Προστασία των Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό Επίπεδο», Ηράκλειο Κρήτης, 15/03/2023

Στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου 2023, Σεμινάριο με τίτλο «Προστασία των Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό Επίπεδο». Στο Σεμινάριο το οποίο διοργανώθηκε από τον ΟΒΙ, σε συνεργασία με το European Patent Office και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, εναρκτήριο χαιρετισμό πραγματοποίησε η κυρία Μαρία Βαμβακάκη, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής μεταφοράς Καινοτομίας του Πανεπιστήμιου, ενώ η εξειδικευμένη εκδήλωση στον πανεπιστημιακό χώρο εκπληρώθηκε με την επιτυχημένη συμβολή του Καθ. Ανδρέα Παναγόπουλου, Υπεύθυνου Γραφείου Μεταφοράς Τεχνογνωσίας, καθώς και του κ. Μ. Βεργετάκη.

Για την «Προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Ελλάδα με Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας – Παραδείγματα», παρουσίασε στοιχεία η Δρ. Κυριακή Γλυνού, Χημικός, Εξετάστρια στον ΟΒΙ, για το ενωσιακό δίπλωμα (Unitary Patent and the European Patent) μίλησε ο κ. Michael Fröhlich, Director for International and European Legal Affairs στο ΕΡΟ, ενώ για την «Τεχνολογική Πληροφόρηση από Tίτλους Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και την Αξιοποίηση των Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας» πραγματοπoίησε παρουσίαση ο Δρ. Γιώργος Ασημόπουλος, Χημικός, Υπεύθυνος Περιφερειακού Γραφείου ΟΒΙ στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στην Αίθουσα Ε324, Τμήμα Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.

Ακολουθήσει γόνιμη συζήτηση με τους παριστάμενους φοιτητές και καθηγητές.

Παρουσιάσεις:

Michael_FRÖHLICH_Why patents matter – The European patent system

Ασημόπουλος Τεχνολογική Πληροφόρηση

Ασημοπουλος Commersialization