210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

26 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας στις 26 Απριλίου κάθε χρόνου
«Γυναίκες και Διανοητική Ιδιοκτησία: Επιτάχυνση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας» το μήνυμα για τη φετινή χρονιά!
Κάθε χρόνο, μία παγκόσμια εκστρατεία προσφέρει μια μοναδική ετήσια ευκαιρία να ενωθούμε με άλλους σε όλο τον κόσμο για να τιμήσουμε τους εφευρέτες και τους δημιουργούς σε κάθε σημείο του πλανήτη και να διερευνήσουμε πώς η διανοητική ιδιοκτησία συμβάλλει σε μια ακμάζουσα μουσική και καλλιτεχνική σκηνή και οδηγεί την τεχνολογική καινοτομία που βοηθά στη διαμόρφωση του κόσμου μας, όπως τον γνωρίζουμε.
Η σημερινή ημέρα, 26 Απριλίου 2023, είναι αφιέρωμένη στις καινοτόμες, δημιουργικές και με επιχειρηματικό προφίλ γυναίκες σε όλο τον κόσμο.
Γιορτάζουμε το διπλασιασμό των προσπαθειών για την προώθηση της ένταξης και της διαφορετικότητας σε όλους τους τομείς της εργασίας τους, ώστε να διασφαλιστεί η ανάπτυξη οικοσυστημάτων καινοτομίας και να είναι προσβάσιμα σε όλα τα φύλα. Τα στοιχεία του WIPO δείχνουν, όμως, ότι  ενώ έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, ο αριθμός των γυναικών που χρησιμοποιούν το διεθνές σύστημα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας παραμένει χαμηλός.
Όταν οι γυναίκες εφευρέτες, δημιουργοί και επιχειρηματίες έχουν επίγνωση της διανοητικής ιδιοκτησίας, κερδίζουν από τη δυνατότητα να προσθέσουν αξία στη δουλειά τους, όμως εξίσου κερδίζουμε όλοι από τις νέες προοπτικές και τα ταλέντα που φέρνουν οι γυναίκες στο τραπέζι!
Για την ενημέρωσή σας, δείτε στη σελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) πώς παρουσιάζονται γυναίκες που σφυρηλατούν νέους ορίζοντες με τις πρωτοποριακές ιδέες τους στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.wipo.int/ip-outreach/en/ipday/2023/story.html