210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Διπλωματική Διάσκεψη στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας, 13-24 Μαΐου 2024

Διπλωματική Διάσκεψη για τη σύναψη διεθνούς νομικού μέσου για τη Διανοητική Ιδιοκτησία, τους γενετικούς πόρους και τη σχετική με γενετικούς πόρους παραδοσιακή γνώση, Γενεύη 13-24 Μαΐου 2024.

Στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (World Intellectual Property Organization-WIPO) στη Γενεύη διεξάγεται το χρονικό διάστημα 13-24 Μαΐου 2024, Διπλωματική Διάσκεψη για τη σύναψη διεθνούς νομικού μέσου για τη Διανοητική Ιδιοκτησία, τους γενετικούς πόρους και τη σχετική με γενετικούς πόρους παραδοσιακή γνώση.

Αντικείμενο διαπραγμάτευσης αποτελεί η πρόβλεψη υποχρέωσης γνωστοποίησης πληροφοριών σχετικών με τους γενετικούς πόρους ή τη σχετική με γενετικούς πόρους παραδοσιακή γνώση μιας εφεύρεσης, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, κατά την κατάθεση μιας αίτησης χορήγησης διπλώματος ευρεσιτεχνίας ενώπιον της αρμόδιας αρχής Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Η υποχρεωτική αποκάλυψη αποσκοπεί στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της ποιότητας του συστήματος χορήγησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, αποτρέποντας τη χορήγηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για εφευρέσεις που δεν είναι νέες ή δεν εμπεριέχουν εφευρετική δραστηριότητα αναφορικά με γενετικούς πόρους ή/και με τη σχετική με γενετικούς πόρους παραδοσιακή γνώση.

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) συμμετέχει στη Διπλωματική Διάσκεψη με αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλο, Γενικό Διευθυντή του ΟΒΙ, την κυρία Μυρτώ Λάμπρου-Μάουρερ, Δικηγόρο, Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Θεμάτων και την κυρία Κωνσταντίνα Λυδάκη, Δικηγόρο.

Περισσότερες πληροφορίες για το υπό διαπραγμάτευση κείμενο και τις εξελίξεις μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (https://www.wipo.int/diplomatic-conferences/en/genetic-resources)