210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Ενημερωτική εκδήλωση στην Κοζάνη: ο ΟΒΙ ενημέρωσε με επιτυχία την ακαδημαϊκή & επιχειρηματική κοινότητα της περιοχής

Σας ενημερώνουμε πως ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσαν με επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως μοχλός ανάπτυξης των επιχειρήσεων» στην Κοζάνη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 στην «Κοβεντάρειο» Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, με στόχο την ενημέρωση για τη  σημασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, καθώς και για την προστιθέμενη αξία που αυτή προσδίδει σε επιχειρήσεις και προϊόντα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Λύσσανδρος Μεταξάς, Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομικών και Νομικών Προσώπων της Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Ιωάννης Κατσογιάννης,  Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΑΒΙ), Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΟΒΙ και Αναπλ. Καθηγητής στο ΑΠΘ, Γιάννης Μητλιάγκας, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης, Αχιλλέας Καγιόγλου, Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης και ο  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Βιβλιοθήκης, κ. Γιάννης Ιωαννίδης.

Το παριστάμενο κοινό, αποτελούμενο από στελέχη της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας της ευρύτερης περιοχής, είχε τη μοναδική ευκαιρία να ενημερωθεί για τους τίτλους προστασία που προσφέρει στο κοινό του ο ΟΒΙ. Για την προστασία των εφευρέσεων με Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας, πραγματοποίησε εξειδικευμένη παρουσίαση ο Δρ. Γιώργος Ασημόπουλος, Υπεύθυνος του Περιφερειακού Γραφείου του ΟΒΙ στη Θεσσαλονίκη και ακολούθησε παρουσίαση της κυρίας Ματίνας Χρυσοχοΐδου, Διευθύντριας Εμπορικών Σημάτων στον ΟΒΙ, με τίτλο «Η προστασία των εμπορικών σημάτων στην Ελλάδα».

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε συζήτηση και άντληση περισσότερων πληροφοριών για τα οφέλη της προστασίας της βιομηχανικής ιδιοκτησίας, μέσω ερωτήσεων/απαντήσεων.

Το συντονισμό της ενημερωτικής εκδήλωσης στην Κοζάνη είχε η κυρία Ράνια Ζαχαροπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΟΒΙ.