210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του ΟΒΙ με θέμα «Seminar for IP Practitioners»

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) σε συνεργασία με το Συμβούλιο Προσφυγών του Ευρωπαϊκού Γραφείου (Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης-EUIPO) διοργάνωσαν με επιτυχία εκδήλωση με θέμα «Seminar for IP Practitioners» στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας των γραφείων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 στις εγκαταστάσεις του ΟΒΙ στο Μαρούσι και είχε ως στόχο να ενημερώσει το παρευρισκόμενο κοινό για τις πρόσφατες νομολογιακές εξελίξεις καθώς και για τη συμβολή του Τμήματος Προσφυγών στον τομέα των εμπορικών σημάτων.

Στην εκδήλωση πραγματοποίησαν εισηγήσεις συνεργάτες του Ευρωπαϊκού Γραφείου με βαθιά γνώση επί των θεμάτων. Συγκεκριμένα, ο κ. Gordon Humphreys, Προσωρινός Πρόεδρος των Συμβουλίων Προσφυγών του EUIPO, η κυρία Μαρία Μπρά, μέλος του Συμβουλίου Προσφυγών από το 2003 η οποία ανάλαβε την Προεδρία του Πρώτου Συμβουλίου Προσφυγών από τον Οκτώβριο του 2023, η κυρία Nina Korjus, Πρόεδρος του Τέταρτου Συμβουλίου Προσφυγών του EUIPO και η κυρία Janka Budovičová, Διευθύντρια Προγραμμάτων Συνεργασίας των Συμβουλίων Προσφυγών του EUIPO.

Παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, συγκεκριμένα η Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μιου Αθηνών κυρία Λία Αθανασίου και ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μιου Αθηνών, κ. Χρήστος Χρυσάνθης , ο οποίος μάλιστα πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα «Διανοητική Ιδιοκτησία και Γενικό Συμφέρον».

Το παρευρισκόμενο κοινό αποτελούνταν από δικαστές, μεταπτυχιακούς φοιτητές και εν ενεργεία δικηγόρους, οι οποίοι ενημερώθηκαν για καίρια ζητήματα του κλάδου των εμπορικών σημάτων και συμμετείχαν σε έναν ανοιχτό διάλογο με τους ομιλητές για περαιτέρω εμβάθυνση. Με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός.

Εκ μέρους του ΟΒΙ, απηύθυναν ομιλίες η κυρία Δέσποινα Σπανού, Διευθύντρια Δικαστικού ΟΒΙ και η κυρία Ματίνα Χρυσοχοΐδου, Διευθύντρια Εμπορικών Σημάτων ΟΒΙ.

Την εκδήλωση συντόνισε  η κυρία Θεοδώρα Σιμιτσή, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΟΒΙ.

Οι Παρουσιάσεις των προσκεκλημένων ομιλητών:

  1. Gordon Humphreys, 2024-06-11 OBI_Recent update on BoA
  2. Gordon Humphreys, 2024-06-11 Recent case law on AG
  3. Marita Bra, 2024-06-11 Relative grounds – use of the mark
  4. Janka Budovičová, 2024-06-01 BoA’s contribution to coherence and consistency
  5. Nina Korjus, 2024-06-11 Global assessment of LoC – Week elements