210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκδήλωση με θέμα «Innovation Agency: Υποστήριξη της Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας», 6.9.24, ξενοδοχείο Monasty Autograph Hotel

Στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Innovation Agency: Υποστήριξη της Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας», την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024, στο ξενοδοχείο Monasty Autograph Hotel (αίθουσα Opus) και ώρα 19:00.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση της Μονάδας Υποστήριξης Καινοτομίας (Innovation Agency), νεοσύστατης υπηρεσίας του Οργανισμού, καθώς και η συνεργασία των φορέων του εθνικού οικοσυστήματος καινοτομίας με απώτερο σκοπό τη σύνδεση της Έρευνας και της Καινοτομίας, με την οικονομική ανάπτυξη και την προώθηση της απασχόλησης σε αναδυόμενους τομείς με προοπτική και υψηλή προστιθέμενη αξία.

Την ενημερωτική εκδήλωση του Οργανισμού, θα τιμήσουν με την παρουσία τους και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και η Υφυπουργός Ανάπτυξης, κυρία Άννα Μάνη Παπαδημητρίου.

Σε συνέχεια υλοποίησης των νέων προγραμματικών στόχων του Υπουργείου Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας, πέραν της παρουσίασης της νέας «Μονάδας Καινοτομίας» του ΟΒΙ, που θα  αποτελέσει τον επιχειρησιακό βραχίονα για την υποστήριξη επενδύσεων στην Ελλάδα με την κατοχύρωση των ερευνητικών αποτελεσμάτων με τίτλους Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, θα συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης των νεοφυών επιχειρήσεων, τα νέα κίνητρα που διατίθενται για επενδύσεις σε startups, καθώς και τα συμπληρωματικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα μέσω του ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε Ερευνητικά Ινστιτούτα, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, startups, ΜμΕ, αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο, τα φυσικά πρόσωπα και φορείς της ευρύτερης περιοχής, όπως και τους δημοσιογράφους.

Πρόγραμμα εκδήλωσης