210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024

Ενημερωτική εκδήλωση ΟΒΙ με θέμα «Innovation Agency: Υποστήριξη της Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας», στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ

Ο ΟΒΙ, στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης,διοργανωσε στις 6 Σεπτεμβρίου 2024 ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Innovation Agency: Υποστήριξη της Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση της Μονάδας Υποστήριξης Καινοτομίας (Innovation Agency), νεοσύστατης υπηρεσίας του Οργανισμού, καθώς και η συνεργασία των φορέων του εθνικού οικοσυστήματος καινοτομίας με απώτερο σκοπό τη σύνδεση της Έρευνας και της Καινοτομίας, με την οικονομική ανάπτυξη και την προώθηση της απασχόλησης σε αναδυόμενους τομείς με προοπτική και υψηλή προστιθέμενη αξία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρετισμό η Υφυπουργός Ανάπτυξης κυρία Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, παρευρέθη η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας κυρία Βίκυ Λοΐζου, η Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών κυρία Μαρία Συρεγγέλα, και απεύθυναν χαιρετισμό ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Προεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλης, κ. Στράτος Σιμόπουλος, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

Σε συνέχεια υλοποίησης των νέων προγραμματικών στόχων του Υπουργείου Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας, πέραν της παρουσίασης της νέας «Μονάδας Καινοτομίας» του ΟΒΙ, που θα  αποτελέσει τον επιχειρησιακό βραχίονα για την υποστήριξη επενδύσεων στην Ελλάδα με την κατοχύρωση των ερευνητικών αποτελεσμάτων με τίτλους Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, εξειδικευμένοι ομιλητές παρουσίασαν τρόπους ενίσχυσης των νεοφυών επιχειρήσεων, τα νέα κίνητρα που διατίθενται για επενδύσεις σε startups, καθώς και τα συμπληρωματικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα μέσω του ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.