210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ Παναγιώτης Κανελλόπουλος στο Πεκίνο- Ομιλία στη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τη Διανοητική Ιδιοκτησία

Τo διάστημα 11-13 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιείται στο Πεκίνο Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τη Διανοητική Ιδιοκτησία.

Η Διάσκεψη οργανώνεται με πρωτοβουλία της Κινεζικής Αρχής Διανοητικής Ιδιοκτησίας (China National Intellectual Property Administration, CNIPA), του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (World Intellectual Property Organization, WIPO), της Κινεζικής Αρχής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και του Κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου.

Συμμετέχουν επικεφαλείς αρχών διανοητικής ιδιοκτησίας χωρών-εταίρων της πρωτοβουλίας «Belt and Road» της Κίνας, καθώς και διεθνών και περιφερειακών οργανισμών, επαγγελματίες του κλάδου βιομηχανικής ιδιοκτησίας και ερευνητές.

Η περιφερειακή συνεργασία, η πράσινη ανάπτυξη, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η συμβολή της διανοητικής ιδιοκτησίας στην ανάπτυξη αποτελούν ζητήματα που θ’ απασχολήσουν τους συνέδρους.

Για το ρόλο της Διανοητικής Ιδιοκτησίας στην προώθηση Πράσινης Καινοτομίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη πραγματοποίησε ομιλία σήμερα στη Διάσκεψη ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης θα υπογραφεί μεταξύ του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και της Κινεζικής Αρχής Διανοητικής Ιδιοκτησίας (China National Intellectual Property Administration, CNIPA) παράταση του Μνημονίου Κατανόησης που συνάφθηκε μεταξύ των δύο αρχών το 2019 για τη συνέχιση της συνεργασίας τους σε θέματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας, σε πρωτοβουλίες διάχυσης της τεχνολογικής πληροφόρησης από διπλώματα ευρεσιτεχνίας και ανταλλαγής καλών πρακτικών.