210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2024

Μελέτη EUIPO: Intellectual Property Infringement and Enforcement – Tech Watch Discussion Paper 

13 σημαντικά σημεία των αναδυόμενων νέων τεχνολογιών 

Το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), μέσω του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την Παραβίαση των Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας (Observatory), αναπτύσσει εργαλεία και προωθεί βέλτιστες πρακτικές για την ενίσχυση της προστασίας της ΔΙ.

Για να ενισχυθεί το έργο του Παρατηρητηρίου σχετικά με τις αναδυόμενες τεχνολογίες, το 2019 συστάθηκε Ομάδα εμπειρογνωμόνων για τον αντίκτυπο της Τεχνολογίας εν γένει (Impact of Technology Expert Group).

Από τον Απρίλιο του 2019 έως σήμερα, έχουν οργανωθεί και πραγματοποιηθεί αρκετά workshops και online συναντήσεις, με την ενεργή συμβολή και παραγωγικά δραστήρια  «IP Infringement and Enforcement Tech Watch», μία Ομάδα ειδικών η οποία ανάπτυξε ειδική μεθοδολογία για να αναλύσει 6 διαφορετικές τεχνολογίες.

Από τις συζητήσεις και τα διάφορα εργαστήρια, καθώς και από άλλες γόνιμες αλληλεπιδράσεις, εντοπίστηκαν 13 σημαντικά σημεία στις αναδυόμενες τεχνολογίες, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στα ακόλουθα αρχεία (σελ. 6, executive summary).

Η Μελέτη,  οποία αναλύει τις νέες τεχνολογίες που συμβάλλουν σημαντικά στην πληρέστερη κατανόηση της πολυπλοκότητας των αναδυόμενων και ανατρεπτικών νέων τεχνολογιών, εξετάζει τις κοινωνικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των τεχνολογιών αυτών, με ιδιαίτερη έμφαση στην τρέχουσα και μελλοντική προστασία, την παραβίαση και την επιβολή της Διανοητικής Ιδιοκτησίας, και προσθέτει μια πρωτότυπη ολιστική οπτική γωνία βιωσιμότητας στις αναλύσεις της.

IP Infringement and Enforcement Tech Watch Discussion Paper_EN

Discussion Paper_Executive Summary