210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Παρασκευή, 9 Αυγούστου, 2024

Νέα Μελέτη EPO: Innovation trends in additive manufacturing (Patents in 3D printing technologies)

Κυκλοφόρησε σήμερα η Μελέτη του European Patent Office (EPO), με τίτλο Innovation trends in additive manufacturing.

Η εκτύπωση 3D έχει εξελιχθεί από μια εξειδικευμένη τεχνολογία για πρωτότυπα, σε κεντρική για την κατασκευή τελικών προϊόντων, σε μια αυξανόμενη ποικιλία βιομηχανικών τομέων. Από την υγεία και τις ιατρικές τεχνολογίες, τις μεταφορές, την ενέργεια και τις εργαλειομηχανές, έως τα ηλεκτρονικά, τα καταναλωτικά αγαθά, τις κατασκευές, ακόμη και τον τομέα των τροφίμων.

Στην ενδιαφέρουσα μελέτη, μερικά από τα βασικά ευρήματά της περιλαμβάνουν:

  • Η καινοτομία στις τεχνολογίες 3D εκτύπωσης έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
  • Ο αριθμός των διεθνών οικογενειών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις τεχνολογίες 3D εκτύπωσης αυξήθηκε με μέσο ετήσιο ρυθμό +26% μεταξύ 2013 και 2020, σχεδόν οκτώ φορές ταχύτερα από τον μέσο όρο όλων των τεχνολογιών.
  • Οι κορυφαίες χώρες στην Ευρώπη για την κατοχύρωση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας 3D εκτύπωσης είναι η Γερμανία (41% του μεριδίου της Ευρώπης (EPO-39), η Γαλλία (12%), το Ηνωμένο Βασίλειο (12%), η Ελβετία (8%), η Ολλανδία (7%), η Ιταλία (3%), το Βέλγιο (3%), η Σουηδία (3%), η Αυστρία (2%) και η Ισπανία (2%).
  • Το οικοσύστημα κατασκευής προσθέτων είναι ποικίλο – περιλαμβάνει μεγάλες, καθιερωμένες εταιρείες μηχανικής, παραδοσιακές και εξειδικευμένες εταιρείες εκτυπωτών AM, μεγάλους κατασκευαστές από διαφορετικούς κλάδους και μια ζωντανή σκηνή εκκίνησης.

EN_Global EPO press release_3D printing

EPO_AM_Study

EPO_AM_ExSummary