210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη για την επιβολή Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΔΙ) – Υποστήριξη Αρχών επιβολής δικαιωμάτων ΔΙ στην αναγνώριση προϊόντων που παραβιάζουν δικαιώματα

Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουλίου 2024, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (OBI), τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το EUIPO (Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο). Το σεμινάριο είχε στόχο την πληροφόρηση των Αρχών Επιβολής σχετικά με την αναγνώριση παραποιημένων/απομιμητικών προϊόντων τα οποία παραβιάζουν τα δικαιώματα Διανοητικης Ιδιοκτησίας των νόμιμων δικαιούχων εταιριών.

Στην εκδήλωση, εξειδικευμένοι ομιλητές, παρείχαν λεπτομερή ανάλυση περιπτώσεων παραεμπορίου παραποιημένων αγαθών, ενώ το παριστάμενο κοινό αποτελούνταν από υπηρεσιακά στελέχη της Αστυνομίας, των Τελωνείων, της Οικονομικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ, καθώς και της Περιφέρειας Μακεδονίας.

Τον συντονισμό του Σεμιναρίου έκανε η Υπεύθυνη Τμήματος Επικοινωνιας ΟΒΙ και Project Manager του Προγράμματος Authenticity, κα Ράνια Ζαχαροπουλου, η οποία πραγματοποίησε χαιρετισμό εκ μέρους του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε με χαιρετισμό ο κ. Χρισταντώνης Χαριστέ, Αναπλ. Προϊστάμενος Τμήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, και ακολούθησε εκπαίδευση στην Βάση Δεδομένων Επιβολής Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας (IP Enforcement Portal), από την κα Ευαγγελία Σταυροπούλου (Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για την Παραβίαση των Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας, EUIPO).

Για την Επιχειρησιακή δράση της ΔΙ.Μ.Ε.Α παρουσίασε παραβατικές περιπτώσεις λαθρεμπορίας και παράνομου εμπορίου αγαθών ο κ. Σπυρίδων Περιστέρης, Ph.D, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διαχείρισης Δεδομένων, Στατιστικής Επεξεργασίας & Εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς.

Εκπαίδευση από δικαιούχους ΔΔΙ στην αναγνώριση απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων πραγματοποίησσαν οι: Νίκος Πρεντουλής, Εταίρος, Πρεντουλής Γερακίνη Δικηγορική Εταιρία (καπνικά προϊόντα), Βίλλυ Δαβίλλα, Δικηγόρος LL.M., Δρ. Ελένη Παπακωνσταντίνου & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία (παιδικά παιxνίδια με έμφαση στο παράδειγμα της DISNEY), Μανώλης Ταβλάς, Νομικός Σύμβουλος σε θέματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας LOUIS VUITTON MALLETIER.

Το θέμα της παράνομης παραγωγής και διάθεσης αλκοολούχων ποτών ανέπτυξε ο κ. Γιώργος Παπαδογούλας, Λέκτορας και Υποψήφιος Διδάκτωρ ΠΑΔΑ, Επαγγελματίας γευσιγνώστης whiskey.