210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

Σεμινάριο ΟΒΙ σήμερα στα Χανιά: Προστασία των Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας  σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό Επίπεδο

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) διοργάνωσε σε συνεργασία με το European Patent Office (www.epo.org,EPO) και το Πολυτεχνείο Κρήτης (https://www.tuc.gr/el/archi) εξειδικευμένο Σεμινάριο με τίτλο «Προστασία των Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας  σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό Επίπεδο», το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά, στην Αίθουσα Μανούσου Μανουσάκη Γ2.1 του Πολυτεχνείου.

Χαιρετισμούς εκ μέρους του Ιδρύματος πραγματοποίησαν οι Καθ. Μιχάλης Ζερβάκης, Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης και ο Καθ. Κωνσταντίνος – Αλκέτας Ουγγρίνης, Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ τον ΟΒΙ εκπροσώπησε με διαδικτυακό χαιρετισμό του ο κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Γενικός Διευθυντής Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Η έναρξη του Σεμιναρίου έλαβε χώρα με παρουσίαση του κ. Λουδοβίκου Βανέρκ, Μηχανολόγου Μηχανικού, Εξεταστή ΟΒΙ, ο οποίος με εύληπτα παραδείγματα μίλησε για την προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Ελλάδα με Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας.

Ο κ. Stefan Luginbuehl, Head of Department for IP Lab – Patent Policy, European Patent Office (EPO) έλαβε το λόγο  διαδικτυακά και παρουσίασε τις σημαντικότερες πτυχές που αφορούν το ενωσιακό δίπλωμα στην παρουσίασή του η οποία έφερε τον τίτλο «Unitary Patent and the European Patent».

Στη συνέχεια, για την Τεχνολογική Πληροφόρηση από Tίτλους Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και την  Αξιοποίηση των Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας μίλησε ο Δρ. Γιώργος Ασημόπουλος, Χημικός, Υπεύθυνος του Περιφερειακού Γραφείου του ΟΒΙ στη Θεσσαλονίκη, με τη Δρ. Ευφημία Παναγιωτίδου, Δικηγόρο, Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας Πολυτεχνείου Κρήτης, να ενημερώνει το παριστάμενο ακαδημαϊκό και ευρύ διαδικτυακό κοινό για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Μονάδα Μεταφοράς Τεχνολογίας του Πολυτεχνείου στην προστασία των εφευρέσεων των ερευνητών.

Ακολούθησε Q&A, και το ενδιαφερόμενο κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους εξειδικευμένους ομιλητές.