210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Σε Θεσσαλονίκη & Αθήνα ενημερώθηκαν εκπρόσωποι Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Φορείς ΜμΕ από τον ΟΒΙ

Η Αθήνα υπήρξε τελευταίος σταθμός στις 15/11/2019, όπου σε κεντρικό ξενοδοχείο πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Προστασία των Βιομηχανικών Σχεδίων και τη διαχείριση της Διανοητικής Ιδιοκτησίας, ενώ αντίστοιχο σεμινάριο προηγήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 13/11/2019. Την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη τίμησε με την παρουσία του ο  Δρ.  Ι. Κατσογιάννης, μέλος ΔΣ του ΟΒΙ και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ), ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου του ΔΣ του ΟΒΙ, κ. Δ. Χρόνη, ενώ αναγνώστηκε και χαιρετισμός του Γενικού Διευθυντή του ΟΒΙ, κ.Π.Κανελλόπουλου.
Και τα δύο σεμινάρια υλοποιήθηκαν σε δύο ενότητες:
Η πρώτη ενότητα σε συνεργασία με το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) και η δεύτερη στο πλαίσιο του έργου VIP4SME της ΕΕ.

Ενδιαφέρον παρουσίαζε η θεματολογία της εκπαίδευσης, αφού περιελάμβανε και πρακτική άσκηση των παριστάμενων σε Η/Υ βέλτιστης αναζήτησης στις βάσεις δεδομένων. Επίσης, αναλύθηκαν διεξοδικά θέματα όπως είναι η προστασία του Κοινοτικού Σχεδίου/Κοινοτικού Σήματος/Εθνικού Βιομηχανικού Σχεδίου, δόθηκαν συντεταγμένες για εύκολη έρευνα στις βάσεις DesignView/TMView/e-plus – Βάση για την επιβολή των Δικαιωμάτων της Διανοητικής Ιδιοκτησίας (enforcement database) και παρουσιάστηκαν τα Εργαλεία διαχείρισης και αποτίμησης του Διανοητικού Κεφαλαίου.
Δείτε τα ονόματα των ομιλητών στα προγράμματα, σε προηγούμενη ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΒΙ:
Για Θεσσαλονίκη: https://www.obi.gr/…/%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%c…/
Για Αθήνα: https://www.obi.gr/…/%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%c…/