210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

26 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Κάθε επιχείρηση ξεκινά με μια ιδέα.
Κάθε ένα από τα εκατομμύρια των ΜμΕ (μικρομεσαίων επιχειρήσεων) που λειτουργούν καθημερινά σε όλο τον κόσμο ξεκίνησε με μια ιδέα που διαμορφώθηκε στο μυαλό κάποιου και έφτασε στην αγορά.
Η παγκόσμια εκστρατεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) για το 2021 φωτίζει τον κρίσιμο ρόλο των ΜμΕ στην οικονομία και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις τα δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας για να τις καταστήσουν ισχυρότερες, ανθεκτικές και πιο ανταγωνιστικές.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της παγκόσμιας οικονομίας. Αποτελούν περίπου το 90% όλων των επιχειρήσεων παγκοσμίως και είναι ουσιαστικοί συντελεστές στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην οικονομική ανάπτυξη.
Η οικονομική ανάκαμψη από την εξασθένιση που προκάλεσε η πανδημία COVID-19 αποτελεί προτεραιότητα. Και γι αυτό το λόγο η φετινή ημέρα ρίχνει φως στο πώς οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία IP, για να χτίσουν ισχυρότερες και πιο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, αλλά και να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Οι επιχειρήσεις χρειάζεται να αντιληφθούν πόσο  ισχυρά είναι τα εργαλεία διανοητικής ιδιοκτησίας σε όλα τα μέρη του κόσμου για τη δημιουργία οικονομικής αξίας και την προώθηση των επιχειρηματικών τους στόχων.
Με τα δικαιώματα ΔΙ, μια ιδέα μπορεί να μετατραπεί σε επιχειρηματική ευκαιρία που δημιουργεί αξία, δημιουργεί απασχόληση και εμπλουτίζει την αγορά προσφέροντας στους καταναλωτές μια ευρύτερη επιλογή νέων και καλύτερων προϊόντων και υπηρεσιών.
Οι ίδιες οι επιχειρήσεις δημιουργούν αξία, μπορούν να εξελιχθούν ποιοτικά.
Οι κοινότητες, επίσης, μπορούν να αναπτυχθούν και οι εθνικές οικονομίες να ευημερήσουν.
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα  Διανοητικής Ιδιοκτησίας χαρτογραφεί τα βασικά ζητήματα, τα πρακτικά θέματα και τις προκλήσεις που σχετίζονται με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εμπεριέχουν στο χαρτοφυλάκιό τους δικαιώματα ΔΙ κατά τη μεταφορά ιδεών στην αγορά. Ρίχνουμε μια πιο προσεκτική ματιά στον εντοπισμό, την προστασία και την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων ΔΙ των επιχειρήσεων για την ανάπτυξή τους, για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν από την αδειοδότηση ΔΙ και το εύρος των διαθέσιμων επιλογών για τη χρηματοδότηση της καινοτομίας.
Η Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας  2021 τονίζει επίσης τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζουν ο WIPO και τα εθνικά και περιφερειακά γραφεία ΔΙ παγκοσμίως για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού τοπίου για τις ΜμΕ για την προώθηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας, της οικονομικής ανάκαμψης, της δύναμης και της δημιουργίας απασχόλησης.
Δείτε το video για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις: https://www.youtube.com/watch?v=PIxjtkacXcU