210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Συνέντευξη του Γενικού Διευθυντή του WIPO Dr. Francis Gurry στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Σε παγκόσμιο επίπεδο η ζήτηση για τα δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας αυξάνεται δραστικά καθώς πέρυσι κατατέθηκαν παγκοσμίως 3,2 εκατ. αιτήσεις για Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας, 2,1 εκατ. αιτήσεις για εμπορικά σήματα και 1,2 εκατ. αιτήσεις για κατοχύρωση σχεδίων” αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του WIPO Dr. Francis Gurry σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στην ίδια συνέντευξη μιλά αναλυτικά για τις επικρατέστερες χώρες παγκοσμίως σε αριθμό αιτήσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας γενικά και ειδικά στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά και για τους νόμους τοπικής προστασίας (localization) δεδομένων και τη ροή των προσωπικών και επιχειρηματικών δεδομένων.
Επίσης, εξηγεί το ρόλο και υπογραμμίζει τη σημασία της νεοσύστατης Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Ελλάδα που θα στεγάζεται στον ΟΒΙ, αλλά και του Εθνικού Συμβούλιο Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, που αναμένεται να συσταθεί από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Τέλος μιλά για τη συνάρτηση εμπορικής αξιοποίησης των ιδεών και “εξωστρέφειας της κοινωνίας μας.
Διαβάστε το άρθρο του Αλέκου Λιδωρίκη εδώ: https://www.amna.gr/home/article/347032/Francis-GurryPos-kai-giati-i-Dianoitiki-Idioktisia-epireazei-tin-oikonomia
Συνέντευξη F. Gurry στο ΑΠΕ (pdf)
Athens Macedonian News Agency
World Intellectual Property Organization – WIPO
Hellenic Industrial Property Organisation (OBI)