210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, 2024

Τεχνολογικά Πάρκα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΤΕΠΑ) «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ» ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ https://lefkippos.demokritos.gr/ 

Το νέο Τεχνολογικό & Επιστημονικό Πάρκο Αττικής «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ» ξεκίνησε να λειτουργεί στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» τον Σεπτέμβριο του 2009 και βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» στην Αγία Παρασκευή Αττικής. Το Τ.Ε.Π.Α. «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ» διαθέτει ένα νέο κτήριο συνολικής επιφάνειας 1.760 m2 (με 50 κυψέλες από 20 m2 έως 45 m2 εκάστη). Επίσης διαθέτει ένα κτήριο 300 m2 το οποίο περιλαμβάνει 20 κυψέλες 14 m2 έκαστη και το οποίο λειτουργεί από το 1991. Σκοπός του Τ.Ε.Π.Α. «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ» είναι να υποστηρίζει την ανάπτυξη νέων εταιρειών και να ενισχύει την προσπάθειά τους να αξιοποιήσουν εμπορικά καινοτόμες ιδέες και τεχνολογίες αιχμής.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΗΠΕΙΡΟΥ (Ε.ΤΕ.Π.Η.) – http://www.step-epirus.gr 

Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου ξεκίνησε τη λειτουργία το 2003 και αποστολή του είναι να αποτελέσει τον κύριο φορέα στήριξης για την εισαγωγή νέων και καινοτόμων τεχνολογιών τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.  Κύρια δραστηριότητά του είναι η θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων, η οποία αποτελείται από χώρους γραφείων που διαθέτουν τον απαραίτητο συμβατικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.  Σήμερα είναι εγκατεστημένες στη θερμοκοιτίδα 15 εταιρίες.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Τ.Π.Θ.) – https://www.thessintec.eu/ 

Το Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας με τον τίτλο ThessINTEC (Thessaloniki Innovation & Technology Center), θα ενισχύσει και θα συμπληρώσει, με τον καλύτερο τρόπο, μία σειρά Ελληνικών πρωτοβουλιών ανάπτυξης και προώθησης της Εγχώριας καινοτομίας που μέχρι σήμερα υλοποιείται από τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, τις συστάδες νεοφυών επιχειρήσεων και έρευνας & ανάπτυξης επιχειρηματικών σχημάτων στην Ελλάδα. Το Thess INTEC θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο όλων των προαναφερόμενων πρωτοβουλιών, δίνοντας την δυνατότητα στέγασης και συνεργασίας της έρευνας και ανάπτυξης του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε έναν οργανωμένο χώρο. Το εν λόγω Τεχνολογικό Πάρκο θα λειτουργήσει ως φυσικός υποδοχέας του Ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Παράλληλα όμως, θα αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΕΤΕΠ-Κ) – http://www.stepc.gr 

Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στo πλαίσιο του ρόλου του στη διάχυση της τεχνογνωσίας που παράγεται στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα. Παρέχει υπηρεσίες στις επιχειρήσεις και τους φορείς που είναι εγκατεστημένοι στους χώρους του, ορισμένοι από τους οποίους δημιουργήθηκαν από δραστηριότητες του ΙΤΕ (spin-offs), ενώ αποτελεί μια «θερμοκοιτίδα» προώθησης καινοτομιών στην περιφέρεια της Κρήτης .

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΥΡΙΟΥ (Τ.Π.Π.Λ.) https://www.ltcp.ntua.gr/ Το Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου είναι ένα πρωτοποριακό έργο του Ε.Μ.Π., που στοχεύει στην επαναχρησιμοποίηση των εγκαταστάσεων της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου (ΓΕΜΛ), όπου έχει την έδρα του, για τη δημιουργία ενός πόλου ανάπτυξης που θα συγκεντρώνει ερευνητικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου ξεκίνησαν το 1995 με ευρωπαϊκή και εθνική συγχρηματοδότηση και ολοκληρώθηκαν το 2000. Από τότε μέχρι και σήμερα, στις εγκαταστάσεις του Τ.Π.Π.Λ φιλοξενούνται 22 φορείς και επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας καθώς και παροχής υπηρεσιών.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε. (ΕΠΠ) – http://www.psp.org.gr

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών A.E. είναι ένας «ειδικής δομής» οργανισμός δημιουργίας μηχανισμών και παροχής υπηρεσιών. Πρωταρχικός του στόχος είναι η «ανάδειξη» καινοτομικών – τεχνολογικών μονάδων και επιχειρήσεων. Προσπαθεί να συμβάλλει στη δημιουργία, λειτουργία και ανάπτυξη μονάδων και επιχειρήσεων που βασίζονται στην τεχνογνωσία και την καινοτομία, για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους. Η λειτουργία τέτοιων μονάδων αποσκοπεί στην γρήγορη μετατροπή των αποτελεσμάτων Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε&ΤΑ) σε επιχειρηματική επιτυχία.